Diyet

Yağ Yakan Diyet

Sağlıklı diyetlerin tamamı düzenli ve doğru yağ yakımını hedeflemektedir. Tek yönlü beslenmeyi sunan sağlıksız diyetlerde ise sağlıklı yağ yakımı yerine, hızlı yağ yakımı hedef alınmaktadır. Bu nedenle daha uzun vadede sağlıklı kilo verme tercih edilmelidir.

Yağ Yakan Öneriler

Yağların aktif olarak yakılması için, yağ yakıcı özelliğe sahip besinlere diyet içerisinde fazlaca yer verilmelidir. Yağ yakan ve kilo vermeyi hızlandıran meyveler arasında; karpuz, kivi, greyfurt, ananas ve elma sayılabilir. Avakado da yine diyete destek olan meyveler arasındadır. Yağ yakan sebzeler ise daha geniş bir yelpazeye dağılmaktadır. Hemen her sebzenin diyete olumlu etkisi olacaktır. Bu sebzelerin her birinin farklı içerikleri ve yararları vardır. Bu nedenle diyet sırasında sebzeler çok çeşitli olarak kullanılmalıdır. Salata, zeytinyağlı ve sıcak yemek olarak sıklıkla tüketilmelidir. Pişirme yöntemi olarak buharda pişirme ve ızgara tercih edilmelidir. Diğer yandan çiğ olarak tüketilebilecek olan sebzeler de çiğ olarak tüketilmelidir. Diyetin içerisinde lifli gıdalara mutlaka yer verilmelidir. Bunun için her sabah kahvaltısında süt eşliğinde yulaf tüketilebilir. Ayrıca yoğurda katılarak keten tohumu tüketilmesi de güçlü diyet önerilerinden biridir. Keten tohumu tüketimi hem taze çekilmiş olarak yapılmalı ve günlük bir tatlı kaşığının üzerine çıkmamalıdır.

Yağ Yakan Diyeti Destekleyici Noktalar

Yağ yakan başarılı bir diyetin başka şeylerle desteklenmesi de başarıya ulaşmak için şarttır. İlk destekleyici doğru bir egzersiz programı olmalıdır. Bol yürüyüş, koşu, bisiklet ve yüzme gibi egzersizlere zaman ayırılmalıdır. Kardiyo egzersizleri aksatılmadan yapılmalıdır. Buna ek olarak hafif cimnastik egzersizleri de programa eklenebilir. Bol su tüketimine dikkat edilmelidir. Tüketilen içme suyu en az 8 PH değerinde olmalıdır. Kahve ve çay tüketimi terk edilmelidir. Kafeinden tamamen uzak durulmalıdır. Tüketilen çayın yerine yeşil çay konulmalıdır. Beyaz şekerden uzak durulmalı ve tuz kullanımında doğal tuz tercih edilmelidir. Hamur işlerinden tamamen uzak durulmalıdır. Uyku düzeni belirli bir periyoda oturtulmalıdır. Gece uykusu mutlaka alınmalı ve yatma-kalkma saatleri sabitlenmelidir. Bu sayede salgılanan hormonların düzensizliğinin de önüne geçilecektir. Düzenli egzersiz ve düzenli uyku birleştiğinde, uyku sırasında da kalori yakımı üst seviyede olacaktır.