Sağlıklı Beslenme

Metabolizmayı Hızlandıran İçecekler

Metabolizmanın hızlanması için belli gıdalar ve içecekler tüketilmelidir. Bu sayede kısa süre içerisinde metabolizmanın istenilen hıza ulaşması mümkündür.

Metabolizmayı Hızlandıran İçecek Tarifleri

Metabolizmanın hızlanması için evdeki malzemeler ile hazırlanabilecek içecekler vardır. Bu içecekler diyete destek amacı ile tüketilebilir. Bu içeceklerden ilkinde; 1 çay bardağı funda yaprağı, çay bardağının çeyreği kadar lavata, yarım çay bardağı kadar papatya, yarım çay bardağı kadar adaçayı, 5 tane kuru erik, 1  tane enginar kullanılır. Tüm malzemeler parçalanarak iyice karıştırılır. Üzerine kaynatılmış olarak 1 k-litre içme suyu katılır. Yarım saat kadar demlenmesi beklenir. Ardından süzülerek her gün içilir. Günde sadece 1 bardak içilmesi kafi gelecektir. Hemen içmeden önce hazırlanması gereken bir özel içecek de; 1 çay kaşığı kadar doğal bal, 1 bardak ılık içme suyu ve 12 damla limon karıştırılarak elde edilir. Günlük olarak tüketilebilir ve düzenli kullanılması gereklidir. Üçüncü bir metabolizma hızlandıran içecek tarifi ise; 1 adet limon, 2 adet salatalık, 2 litre içme suyu ve 12 adet nane yaprağı kullanılarak hazırlanır. Malzemelerin tamamı blenderdan geçirilir ve buzdolabında 24 saat dinlendirilir. Sonrasında günlük 1 bardak olmak üzere her gün tüketilir. Başka bir tarifte ise; 1 rulo tarçın, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 orta boy elma ve 1 limon kullanılır. Elmalar ve limon dörde bölünür. Diğer malzemelerle birlikte 3 litre suyun içinde iyice kaynatılır. Ardından kapalı bir cam kavanozda, 3 günlük süre boyunca güneş görmeden bekletilir. Sonrasında buzdolabında bekletilirek günlük olarak tüketilebilir.

Metabolizmayı Hızlandıran Diğer Öneriler

Metabolizmayı hızlandırmak için, yoğurt ve kefir tüketimi yapılmalıdır. Diğer yandan metabolizmayı hızlandıran gıdalar da sıklıkla tüketilmelidir. Buna ek olarak su tüketimine çok dikkat edilmelidir. Vücutta su kaybı yaşandığı takdirde metabolizma yavaşlayacaktır. Bunun önüne geçmek için günlük su tüketimine özen gösterilmelidir. En az 3 litre su tüketilmeli ve tüketilen içme suyunun PH oranı en az 8 olmalıdır. Bu şekilde sudan alınması gereken yararlar da en yüksek oranda alınacaktır.