Diyet, Kilo Verme, Sağlıklı Beslenme

Beslenme ve Zayıflama Arasındaki İlişki

Beslenme ve Zayıflama Arasındaki İlişki

Son zamanlarda pek çok insan fazla kilolarından şikâyetçidir. Birçok faktör vücutta yağ birikimine ve rahatsız edici fazla kilolara sebep olabilir. Bu faktörlerden biri de beslenme düzenidir. Düzensiz ve sağlıksız  beslenme, obezitenin ve diğer hastalıkların habercisidir. Özellikle trans yağlar ve şeker oranı yüksek besinler vücutta yağ birikimine yol açıyor. Çocuklarda ve yetişkinlerde sıkça ortaya çıkan kilo problemlerinin altında yatan neden de yanlış beslenme alışkanlığıdır. Beslenme biçiminizi düzene sokarak, forma girmeniz mümkündür.

Formda Kalmak İçin Nasıl Beslenilmelidir?

Formunuzu korumak istiyorsanız beslenmenize dikkat etmelisiniz. Düzenli ve sağlıklı beslenmek formunuzu korumanıza yardımcı olacaktır. Kendinize protein ağırlıklı, yeterince yağ ve karbonhidrat bulunan bir beslenme düzeni oluşturmalısınız. Kilo problemi, gelecekte diyabet, tansiyon, kalp yetmezliği gibi ciddi hastalıkları tetikleyebilir. Sağlıklı beslenme programını kendi başınıza oluşturamıyorsanız ya da düzenli olarak devam edemiyorsanız mutlaka bir diyetisyenden yardım almalısınız.

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı bir yaşamda en elzem olan beslenme ve uyku düzenidir. Eğer ki düzenli uyumuyor ve dengeli beslenmiyorsanız, kısa sürede sağlığınızdan olabilirsiniz. Her gün en az 7-8 saat uyku uyumalısınız. Ayrıca kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tüm yediklerinize dikkat etmelisiniz. Sağlıklı yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Meyveyi ve sebzeyi mevsiminde yemelisiniz. Mümkün olduğunca hayatınızda şekere yer vermemelisiniz. Şeker ihtiyacınızı mevsimin meyvelerinden karşılamalısınız. Günün her öğününde sağlıklı yağlar ve protein tüketmelisiniz. Günlük enerji ihtiyacınızı bir miktar kavrulmamış kuruyemiş ile karşılamalısınız. Beslenmenizi düzene koyduğunuzda, vücudunuzdaki değişiklikleri siz de fark edeceksiniz.

Günde Kaç Öğün Yemek Daha Sağlıklıdır?

Düzensiz ve sağlıksız beslenmenin pek çok hastalığa davetiye çıkardığı bilinen bir gerçektir. Düzenli beslenmede öğün sayısı ve öğün saatleri de oldukça önemlidir. Günde 2 veya 3 ana öğün mutlaka olmalıdır. Ayrıca günün ilk öğünü olan kahvaltıya önem verilmelidir. Kahvaltıda sağlıklı yiyecekler tüketmelisiniz. Ayrıca kahvaltıda bir avuç kadar kavrulmamış kuruyemiş yiyerek günlük yağ ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. Kahvaltıda şekerli yiyeceklerden uzak durmanızda fayda vardır. Onun yerine bir adet meyve tüketerek şeker ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Beslenmenize dikkat ettiğiniz takdirde kilo problemini de aşmış olursunuz.