Diyet, Kilo Verme, Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Zayıflamanın Altın Kuralları

Sağlıklı Zayıflamanın Altın Kuralları

Her insan sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürlü yaşamak ister. Özelikle günümüzde besinlerin raf ömrünü uzatmak için besinlere katılan katkılar nedeniyle birçok insan kilo almakta ve bu kilolardan kurtulmanın yollarını aramaktadır. İşte bu noktada zayıflarken kontrollü olarak yani sağlıklı bir şekilde kilo vermek gerekmektedir. Sağlıklı zayıflamak isteyenler aşağıda belirtilen kurallara uymaları faydalı olacaktır.

Bol Bol Su İçilmeli

Sağlıklı zayıflamanın altın kurallarından en önemlisi su içmektir. Vücut susuz kaldığın da susuzluğu açlıkla karıştırabiliyor. Hazır besinler, abur cubur tabir edilen yiyecekler tüketilme ihtiyacı hissedildiği anda su içmek bu ihtiyacı azaltması konusunda yardımcı olacaktır. Yemekten önce iki bardak su içmek, yemeği daha az yemeyi sağlar ve tokluk hissi verdirir. Metabolizmanızın hızlı çalışması için su çok önemli bir yer tutmakta ve suyun da doğru zamanlarda içilmesi esastır. Yemekten yarım saat önce iki bardak su içilmeli ve yemekten bir saat sonra su içilmesi önerilmektedir. Sağlıklı zayıflama su içme ile başlar. Günde ortalama 8 su bardağı su tüketilmesi faydalı olacaktır.

Faydalı Karbonhidratlar Tüketilmeli

Karbonhidratları doğada bulunduğu gibi tüketmeye başlayın. Buğday ekmek olmadan önce birçok işlemden geçip beyaz un oluyor. Bu beyaz unla yapılan poğaça, börek, simit, börek, kek, kurabiye gibi basit karbonhidratların şekerden farkı yoktur. Hızlı şekilde sindirilip, kana karışır ve kan şekerini yükseltir. Karbonhidratlar işlem gördükleri zaman besin değerlerinin büyük bir kısmını kaybetmektedir ve boş kalori olmaktadırlar. Vücudun karbonhidrat ihtiyacı, baklagiller, tahıllar, sebze ve meyve ile karşılanmalıdır. Yulaf, tam buğday, tam çavdar, karabuğday, esmer pirinç, kinoa tüm baklagiller ve bunların unları yapılan olan besinler tüketilmelidir. Tüm besinler ölçülü olarak tüketilmelidir.

Egzersiz Yapılmalı

Zayıflamanın altın kurallarından birisi de kesinlikle egzersiz yapmaktır. Yapılan araştırmalar sonucu da egzersiz yapmanın vücut ve ruh sağlığı için çok önemli olduğunu ortaya koymuştur. Egzersiz yapmak için pahalı spor salonlarına gitmenize gerek yoktur. Günde yarım saat açık alanda egzersiz yapabilirsiniz. Asansör kullanmayı bırakıp merdiven çıkabilirsiniz, otobüsten bir durak önce inip yürüyüş yapabilirsiniz.

Kahvaltı Öğünü Terkedilmemeli

Güne sağlıklı, protein ağırlıklı bir kahvaltıyla başlayın. Güne kahvaltı yaparak başlarsanız gün içinde abur cubur yeme isteği daha az olacaktır. Güne, bir yumurta ve sebze ağırlıklı kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Zayıflama diyetlerinde yapılan yanlışlardan biriside yağları beslenmeden çıkartmaktır. Tamamen çıkartmak yerine sağlıklı yağları tüketmeye başlamak gerekmektedir. Bu sağlıklı yağlar faydalı olmanın yanında vücut fonksiyonları için gereklidir. Balık, avokado, chia tohumu, kabak çekirdeği, omega-3 sağlayan besinler tercih edilmelidir. Kahvaltı tabaklarınıza ceviz, antep fıstığı, badem gibi omega-3 barındıran besinleri ekleyebilirsiniz.